54% arbetar mindre och en av fyra har börjat engagera sig ideellt

Covid-19 undersökning

Under våren har CareerBuilder och Poolia genomfört en undersökning för att ta reda på hur svenskarnas karriär och jobbsökande har påverkats av Covid-19. Nu publicerar vi en infographic som skissar upp hur arbetslivet har påverkats. Ladda ner den direkt här.

Bland annat ser vi att 63% av svenskarna har fått en förändrad arbetssituation med anledning av Covid-19 och att den vanligaste förändringen är att man fått arbeta hemifrån, följt av att det skett förändringar på den fysiska arbetsplatsen.

Det är också många som har fått mer fritid, 54% arbetar mindre än tidigare eller har blivt korttidspermitterade. Det är roligt att se att en av fyra har börjat engagera sig ideellt och hela 58% tar tillvara på tiden genom att kompetensutveckla sig.

Pandemin har fått många att fundera över sin karriär och framtiden. 76% söker nu aktivt jobb och 54% vill byta bransch, yrke eller bådadera framöver.

Vill du veta mer?

Ladda ner vår infographic för mer information eller läs en sammanfattning av undersökningen.

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes under andra halvan av maj genom en webbenkät med 3 941 svenskar. Frågorna handlade om hur deras arbetssituation förändrats, erfarenheten av att arbeta hemifrån och hur man ser på jobbsökande och sin karriär. Mer data från undersökningen släpps kontinuerligt här i vår arbetsgivarblogg.

54% arbetar mindre och en av fyra har börjat engagera sig ideellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.