Så håller du kontakt med dina medarbetare på distans

För många anställda är deras köksbord nu deras skrivbord, och barn och husdjur är allt oftare med under jobbmöten. Att arbeta hemifrån är den nya verkligheten och för chefer innebär det nu att de måste se till att anställda känner sig närvarande och engagerade i sitt arbete, trots att man inte längre ses fysiskt. Det har lätt till att videomöten numera blivit en nödvändighet för många arbetsplatser, men det är inte den enda faktorn för att skapa en framgångsrik arbetsmiljö på distans.

Informera mera

Företagsledningen sätter tonen för framgång – särskilt med en arbetsstyrka på distans. Ta ägandeskap över den information du kan dela med ditt team och dela proaktivt uppdateringar om större projekt eller initiativ för att säkerställa öppenhet och en normalitet. När allt fler börjat arbeta hemifrån nås de inte av samma meddelanden som de är vana vid när de är på en fysisk arbetsplats. Se därför till att ni har en dagordning eller snabba digitala möten för att alla i organisationen ska nås av samma information.

Sätt tydliga mål och checka av framsteg

Håll ditt team fungerande genom att ge tydliga riktningar och deadlines och sedan låta dem göra jobbet. Ge arbetstagare tid att slutföra uppgifter, ställa frågor och felsöka problem och checka av med dem regelbundet för att erbjuda support. Vissa anställda kanske inte är vana att arbeta på distans eller har fått nya problem i den nya arbetsmiljön.

Lägg tid på att umgås

Luncher och och after works ska inte glömmas bort bara för att ni jobbar ifrån hemmet. Periodiska pauser och tid gör det möjligt för anställda att ansluta sig som riktiga människor och definiera en positiv företagskultur. Kanske kan ni hålla en digital-AW eller låta alla medarbetare ta en promenad samtidigt, fast på olika håll ? Hitta en aktivitet ditt team gillar och använd video- och konferenssamtalverktyg för att prioritera personliga kontakter.

Skapa ett internt socialt medienätverk

Förena de anställda på ett roligt sätt. Det finns plattformar som låter dig skapa ditt egna företagsnätverk, du kan också använda sajter som t.ex. Facebook för att skapa privata grupper. Ditt team kan enkelt lägga upp bilder och kommentarer om sitt vardagliga arbete hemifrån, samtidigt som de bidrar till och upprätthåller din företagskultur.

Använd chattfunktioner

Att snabbt gå förbi kollegan eller ta ett kaffemöte, hur håller man kvar sådana dagliga interaktioner med sina kollegor? Chattverktyg som Slack eller Teams kan ge samma möjlighet till mer avslappnade och personliga konversationer. Ditt team kan samlas, delas och bindas ihop utan att behöva vara fysiskt närvarande och håller alla engagerade och produktiva.

Så håller du kontakt med dina medarbetare på distans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.