Q3 – Aktiva jobbsökare under sensommaren

Ytterligare ett kvartal har gått och vi vill ge en uppdatering om vad som hänt på CareerBuilder.se. Läs vidare för att få veta mer om vad som är nytt hos oss.

Arbetsmarknadsläge och leverans

Under perioden har vi sett att arbetsmarknaden mattats av och enligt Konjunkturinstitutet har vi nu lämnat en högkonjunktur. Det har lett till en svagare ekonomi, vilket för jobbsökare innebär att det finns färre lediga jobb att söka till. Arbetslösheten har även börjat gå upp och ligger nu på 7,1% enligt SCB. För rekryterande företag innebär det fler ansökningar per jobb och trots en varm sommar har våra jobbsökare varit mer aktiva på vår sajt än förra året. Vi har sett en 33%-ig ökning av antalet ansökningar per jobb med en årshögsta notering i september, vilket vi ser som en positiv utveckling då färre vanligtvis söker jobb under perioden.

Bland de lediga jobben ser vi både hög och låg konkurrens. De jobb som kräver mindre tidigare kunskap har kommit att få en allt högre konkurrens, medan tjänster som kräver tidigare erfarenhet och kompetens inom branscher som IT har blivit svårare att fylla. Det finns alltså en missmatch emellan utbud och efterfrågan, då efterfrågan är större än utbudet i vissa kategorier och det helt motsatta i andra. Vad är då lösningen på detta? Reskilling och upskilling ses som allt viktigare faktorer för att behålla nuvarande anställda, men också vid rekrytering av nya medarbetare. Reskilling handlar om att låta anställda lära sig nya kunskaper för att bättre klara av det moderna arbetslivets nya krav, medan upskilling handlar om att uppdatera sina nuvarande kunskaper inom det man redan kan, vilket tidigare varit det vanligaste sättet att kompetensuppdatera på. När du rekryterar till tjänster där utbudet är lågt är det därför viktigt att se till möjligheterna att anställa någon som inte helt når upp till de krav som tjänsten kräver, men ge utrymme för reskilling så att personen får tid att lära sig det som tjänsten kräver. Aletrnativt att använda upskilling för att höja kompetensen hos en nuvarande anställd till en ny roll.

CareerBuilder.se växer!

Har du sett att vi fått en ny kollega till kontoret? Vi har hälsat Kevin Pedral välkommen till kontoret! Kevin är vår Head of Business för vår nya tjänst Source & Screen, en tjänst för dig som behöver rekrytera, men som saknar tiden för att göra det.

– Det känns spännande att komma till CareerBuilder.se och starta upp det nya affärsområdet. Jag är helt säker på att fler och fler företag kommer att inse affärsnyttan med denna typ av tids- och kostnadseffektiva lösningar, särskilt när det gäller tillsättningen av kandidater på olika befattningar. Att få förtroendet av bolaget och känna entusiasmen från alla i teamet är en av många faktorer till att jag vill vara med och ta Source & Screen till nästa nivå, säger Kevin Pedral.

Läs mer om Kevin i vårt pressrum >>

Vad tycker dagens kandidater om att söka jobb?

Det vill vi ta reda på! I år gör vi årets kandidatundersökning med vår samarbetspartner bemannings- och rekryteringsföretaget Academic Work? Genom vår årliga undersökning vill vi trendspana och ta del av jobbsökares tankar kring karriär och att söka jobb.

Du hittar inlägget på vår LinkedIn >>

Behöver du hitta nya medarbetare?

Du har väl sett att du kan köpa och publicera din egna platsannons? Du har ditt lediga jobb uppe och redo att hittas av kandidater inom 30 minuter!

Läs mer om att publicera din platsannons på CareerBuilder.se >>

Vad händer härnäst på CareerBuilder.se?

Med vintern i antågande har temperaturen börjat gå ner ute, men inne hos oss glöder det fortfarande. Vi går in i årets sista kvartal med flera förlängningar av avtal hos nya och återvändande kunder som testat andra alternativ på marknaden, men som valt att komma tillbaka till oss. Jättekul tycker vi och ett resultat som visar att våra produkter med fokus på relevans snarare än kvantitet är något våra kunder uppskattar.

Till sist vi vill tacka våra kunder och kandidater som gett oss fortsatt förtroende under perioden och ser fram emot att berätta om nya produkter och automatiserade uppdateringar som kommer under Q4 och 2020.

PS. Du följer väl oss i våra sociala medier? Missa inga nyheter genom att följa oss på LinkedIn, Instagram, Facebook och Twitter.

Q3 – Aktiva jobbsökare under sensommaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.