Q2 – Fortsatt leverans under det andra kvartalet

Mitt i sommaren vill vi göra en kort summering av Q2 på CareerBuilder.se. Vi går på semester glada över att vi bland annat fått över 30 nya kunder och att flera av våra kunder förstärkt sina rekryteringsverktyg med hjälp av jobbdistributören Broadbean. Läs vidare för att få veta mer om hur vi levererat under kvartalet och vad som är nytt hos oss på CareerBuilder.se.

Bättre resultat under det andra kvartalet

Statistik från SCB visar att antalet arbetslösa under perioden ligger kvar på 6,3% och att trenden med färre antal lediga tjänster fortsätter. Det positiva för de som rekryterar är att fler kandidater söker sig till de tjänster som ligger ute och vi har även sett en större ökning av ansökningar, än minskning av lediga jobb under perioden. Det som sticker ut under perioden är att vi i juni månad levererade en kraftig ökning av ansökningar per jobb med hela 60% jämfört med föregående år. Vi ser även att våra kandidater söker fler jobb hos oss i jämförelse med 2018 då vi under kvartalet sett en ökning med hela 30,5%.

En orsak till ökningen är våra jobbrekommendationer som nu varit live i över ett år. Då den använder sig av machine learning innebär det att matchningsalgoritmerna nu har hunnit lära sig jobbsökarnas mönster på sajten. Tjänsten fortsätter att överträffa sina tidigare resultat och har nu blivit bättre på att ge relevanta jobbrekommendationer till våra jobbsökare, vilket gör att de även hittar fler jobb som passar vad de söker efter. Samtidigt får våra kunder relevanta kandidater som ansöker till deras lediga tjänster. För oss innebär det en win-win ur både B2C- och B2B-perspektiv och det är ett otroligt glädjande resultat för perioden.

Behöver du hjälp att rekrytera? Testa Source & Screen!

Som en del i CareerBuilders strategi att kunna erbjuda våra kunder alla delar i en rekryteringsprocess erbjuder vi nu Source & Screen igen. Med vår nylanserade tjänst hjälper vi dig som ska rekrytera att attrahera rätt kandidater snabbare. Tillsammans med vår rekryteringskonsult lägger sätter vi upp en strategi för ditt specifika rekryteringsbehov där bland annat platsannonsering, medieköp och riktade e-postkampanjer ingår.

Eller enkelt förklarat; vi gör jobbet – ni anställer.

Kontakta oss på 08-522 167 00 eller maila till annonsera@careerbuilder.se för att få veta mer.   

CareerBuilder.se har antagit AI-utmaningen!


Efter att ha utbildat 170 000 människor världen över vill vi på CareerBuilder.se också anta utmaningen och utbilda våra medarbetare inom AI. Vi ser fram emot att lära oss mer om ämnet och förhoppningsvis komma på idéer för hur vi kan utveckla de AI-projekt vi redan använder oss av. Kul att se att några av våra kunder på listan över de 120 bolag som även de antagit utmaningen och är lika nyfikna på framtiden som vi.

Läs inlägget på LinkedIn >>

Uppmärksammade inom Modern Talent Acquisition i IDC MarketScape

CareerBuilder har under kvartalet blivit dubbelt uppmärksammade av IDC för sitt arbete med datadriven innovation och för sitt fokus på client success. IDC använder sig av en analysmodell, IDC MarketScape, som utvärderar produkter och tjänster inom IT och kommunikationsbranschen för att hjälpa företag att göra strategiska investeringar inom HR. CareerBuilder har blivit utnämnda som en Major Player for Large and Medium Sized Enterprise för sitt åtagande att skapa bättre rekryterings- och kandidatupplevelser genom AI och machine learning. CareerBuilder har även blivit utnämnda som en Leader for Small and Midsize Business där företaget sticker ut i branschen för att ha breddat sitt produktutbud genom både förvärv och egen teknologi, samt att vi erbjuder lösningar genom hela kandidatens livscykel. Lisa Rowan, Research Vice President, HR, Talent, and Learning Strategies på IDC säger:

CareerBuilder has set itself apart and made its dedication to its clients clear through the innovations it has introduced for companies of all sizes to support them through every step of the recruitment process.

Läs mer om CareerBuilders utmärkelser här >>

Vad händer härnäst på CareerBuilder.se?

Trots att det är sommar är kontoret bemannat även under sommaren. För med hösten kommer spännande uppdateringar, för både kandidater och rekryterare. Håll utkik efter nyheter från oss genom att följa denna blogg och våra sociala mediekanaler. Du hittar oss på LinkedIn, Instagram, Facebook och Twitter.

Till sist vi vill tacka alla våra kunder som gett oss fortsatt förtroende under det första halvåret 2019 och önska er alla en fortsatt trevlig sommar!

//Gänget på CB

Q2 – Fortsatt leverans under det andra kvartalet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.