Johan Hasslert: Efter ett rekord-år avrundar vi 2017 med att rulla ut en helt ny jobbsajt

Johan Hasslert CareerBuilder.seÅret börjar närma sig sitt slut, men inte riktigt än. Vi jobbar på in i det sista och har under de senaste veckorna A/B-testat vår nya jobbsajt, eller rättare sagt plattform, som jag berättade om i ett inlägg i höstas.

Vi har inte bara ändrat designen – karossen på vår jobbsajt – vi har hissat upp bilen, fixat underredet och tagit ut motorn. På vår nya sajt har vi nämligen gjort den största förändringen på länge och byggt om all kod för att bli både snabbare och mer anpassningsbara.

Fokus har legat på fyra viktiga områden: Snabbhet, SEO, AI och användarupplevelse – allt för att vi ska fortsätta att prestera bra i sökmotorer samtidigt som vi ger våra jobbsökare en riktigt bra användarupplevelse genom nya, spännande gamification-funktioner och vår nya AI-algoritm med machine learning.

Så här skrev jag i oktober om erfarenheten av den ny sajten från andra länder:

Jobbsökarna interagerar mer tack vare nya, smarta funktioner

Jobbsökarna ansöker till fler jobb då relevansen är bättre, d.v.s. det krävs färre klick/sidvisningar innan de hittar rätt och ansöker

Den organiska trafiken från Google ökar kraftigt tack vare bättre teknik och bättre optimeringar

Ny jobbsajt - CareerBuilder.se
Ny jobbsajt: Startsidan på nya CareerBuilder.se med nya, smarta funktioner för jobbsökare

Så hur har det gått?

Under A/B-testningen så har vi succesivt ökat takten så att 50% av besökarna har fått uppleva den ny sajten medan 50% legat kvar på nuvarande sajten.

När vi analyserat data vi samlat in under testningen av den nya sajten så talar statistiken sitt tydliga språk: Våra jobbsökare hittar fram till rätt jobb med färre klick än någonsin tidigare.

Om vi zoomar in på AI-algoritmen så ser vi att den fått sitt stora genombrott under december månad och vi har med hjälp av AI kunnat halvera antalet klick som behövs för att generera en ansökan. Detta är bättre än vad vi hoppades på!

Inte bara ny kaross och motor

Sammanfattningsvis så är vi väl rustade inför 2018 och jag skulle vilja påstå att vi aldrig tidigare varit så förberedda för ett nytt år som nu.

Om jag knyter an till min tidigare bil-liknelse så skulle jag, med allt detta i åtanke, vilja sticka ut hakan och säga att vi inte bara fixat underredet och bytt ut motorn. Vi har även bytt till en 7-växlad växellåda och nya racingdäck och ser fram emot att bli jämförda med vilken annan jobbsajt som helst på marknaden!

God Jul och Gott Nytt År!

Johan

Johan Hasslert: Efter ett rekord-år avrundar vi 2017 med att rulla ut en helt ny jobbsajt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.