PRESSRELEASE: CareerBuilder lanserar bakgrundskontroller med underrättelsemetod

Genom ett nytt samarbete med SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence) breddas CareerBuilders kompentens inom rekryteringsteknologi. Med SRI som partner kommer CareerBuilder att kunna leverera bakgrundskontroller som bygger på underrättelsemetodik. Det nya erbjudandet ska ge arbetsgivare mer trygghet och bättre beslutsgrund i rekryteringsprocessen.

Det är viktigt att identifiera nya utmaningar i rekryteringsprocessen och att växa med förändringarna på arbetsmarknaden. Behovet av grundliga bakgrundskontroller har aldrig varit större än nu i den ökade rörligheten på arbetsmarknaden, samtidigt som det oroliga omvärldsläget är en tydlig faktor. Genom ett samarbete med SRI är vi väl rustade för denna förändring, säger Anders Selvehed, VD på CareerBuilder i Norden.

Bakgrundskontroller av kandidater - CareerBuilder
CareerBuilder.se ingår samarbete med SRI och erbjuder kunder bakgrundskontroll av kandidater.

 

SRI grundades 2016 av Pierre Gudmundson som var väl medveten om att organisationer betalar dyrt för bakgrundskontroller som inte är kvalitativa. Pierre har, med mångårig erfarenhet av underrättelse- och utredningsarbete vid Försvarsmakten samt i den privata sektorn, god insyn i branschen.

Tillsammans med analytiker utbildade vid Försvarshögskolan levererar SRI objektiva kontroller genom digitala system. SRI:s system är fullt GDPR-anpassade och har högsta säkerhetsklassning.

– Vi har en unik kompetens inom säkerhetsrådgivning, riskanalys och bakgrundskontroller eftersom att vi med underrättelsemetoder kan analysera den information som finns om en person. Med CareerBuilders starka position på marknaden får våra tjänster en större räckvidd och vi är övertygade om att de blir ett uppskattat och viktigt komplement för CareerBuilders kunder, säger Pierre Gudmundson.

Arbetsgivare efterfrågar kompetens och system som hjälper dem göra trygga rekryteringar. SRI:s bakgrundskontroller är en analyserande tjänst som utvärderar en persons lojalitet och sårbarhet. Informationen sätts i relation till den sökta befattningen och ska ge arbetsgivaren en bra beslutsgrund.

SRI har investerat stora resurser i både produktutveckling och säkerhet för att både det rekryterande företaget och kandidaten ska känna sig trygga med den information som delas. När vi fick se systemet och förstod vilken otroligt hög säkerhetsnivå och vilket kvalitetstänk som genomsyrar tjänsten förstod vi att detta är exakt vad våra kunder efterfrågar, avslutar Anders Selvehed.

Om CareerBuilder
CareerBuilder är en av Sveriges och världens största aktörer inom segmentet internetbaserad rekrytering och erbjuder helhetslösningar inom kandidatattraktion och kandidathantering. Vi publicerar över 14 000 lediga jobb på www.careerbuilder.se varje månad samtidigt som vi gör det enklare för rekryterande företag att attrahera, hantera och återengagera toppkandidater. Allt med fullt fokus på mätbarhet och ROI.

Om SR Intelligence
Företaget grundades 2016 av Pierre Gudmundson som har ett förflutet i Försvarsmakten. Företaget erbjuder bakgrundskontroller, säkerhetsanalyser och risk management. Bolagets anställda kommer främst från Försvarsmakten och alla analytiker är utbildade vid Försvarshögskolan. Företaget gör objektiva bakgrundskontroller samt analyser av digitala beteenden.

För mer information:

Anders Selvehed, VD, CareerBuilder i Norden
Telefon: 073-505 14 97
E-post: anders.selvehed@careerbuilder.se

Pierre Gudmundson, VD och grundare, Scandinavian Recruitment Intelligence
Telefon: 070-912 00 50
E-post: pierre.gudmundson@srintelligence.com

 

PRESSRELEASE: CareerBuilder lanserar bakgrundskontroller med underrättelsemetod

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.