Hög tid att kompetensutveckla och börja utnyttja kandidatdatabasen maximalt

Boolean-utbildning

Fler och fler rekryteringsföretag och direkta arbetsgivare investerar i kompetensutveckling inom Search för att skapa konkurrensfördelar. Stora investeringar görs i ny teknik som möjliggör bättre sök och matchning.

Samtidigt dyker nya, spännande jobbtitlar som ”Tekniskt ansvarig – Search” och ”Director of Digital Matching” upp i rekryteringslandskapet.

Så vad är egentligen värdet av att göra alla dessa insatser? Vi frågar vår egen expert på sök och matchning, Ingrid Nordh:

Ingrid Nordh”Bra fråga och tveklöst ett hett samtalsämne i branschen just nu. Det snabba svaret är att man helt enkelt hittar de bästa kandidaterna så otroligt mycket snabbare. Med en bättre förståelse för Boolean så kan man utan problem identifiera 30 relevanta kandidater i timmen istället för 5-10. Det är vad jag kallar för en bra konkurrensfördel.

Jag tycker att alla som jobbar med search borde snegla på Glen Cathey, SVP Global Digital Strategy and Innovation på Randstad, som har gjort en helt enastående karriär på att vara bäst i branschen på Boolean.

Glen Cathey har en bakgrund som teknisk rekryterare sedan 20 år tillbaka. Han lärde sig tidigt att utnyttja kraften i Boolean-sökningar, vilket gjorde att han blev branschbäst och kunde tillsätta sina uppdrag genom att i princip endast använda den egna kandidatdatabasen – och han gjorde det 5-6 gånger snabbare än sina kollegor.

Omvänt så innebär detta att den rekryterare- eller researcher som inte förbättrar sina kunskaper riskerar att halka efter och därmed få svårare att snabbt hitta kandidater och tillsätta rekryteringar.”

Boolean-utbildningar för både nybörjare och avancerade användare

Behovet av fördjupade kunskaper är onekligen stort. Därför bjuder vi på CareerBuilder.se in till två olika Boolean-utbildningar för dig som vill bli riktigt vass på att hitta toppkandidater i både den egna kandidatdatabasen och externa CV-databaser.

Utbildningarna hålls som frukostseminarier i Stockholm i september. I anmälningsavgiften ingår även tillgång till Sveriges största CV-databas.

Läs mer och boka din plats här >>

Hög tid att kompetensutveckla och börja utnyttja kandidatdatabasen maximalt
Tagged on:             

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.