Visste du att 60% av svenska jobbsökare någon gång har avbrutit en ansökningsprocess för att ansökningsprocessen varit allt för krånglig, samtidigt som 40% av svenska arbetsgivare faktiskt aldrig har testat att ansöka till ett av sina egna lediga jobb på den egna karriärsidan? Eller visste du att var fjärde jobbsökare har sitt CV eller personliga brev sparat på en molntjänst, men endast 6% av arbetsgivarna har möjlighet att ta emot ansökningar via molntjänster.

I CareerBuilders senaste undersökning bland svenska jobbsökare och arbetsgivare har vi gjort en trendspaning bland jobbsökarna och tittat närmare på vad man värdesätter och ogillar, men även hur arbetsgivarna möter kandidaternas önskemål.

Hur väl möter ert företag kandidaternas önskemål?

Tips:
Stäm av mot vår infographic och gör en egen att-göra-lista för er rekryteringsprocess och kandidatupplevelse. Det hjälper dig att prioritera och fokusera på de viktigaste förbättringsområdena för just er.

Kontakta gärna oss på CareerBuilder om du vill veta mer om vad man bör tänka på för en enkel ansökningsprocess och en optimerad kandidatupplevelse.

Undersökning svenska jobbsökare arbetsgivare

 

Du kanske även är intresserad av:

– Svenska arbetsgivare är bra på att återkoppla till kandidater
– 6 av 10 jobbsökare har någon gång avbrutit en ansökningsprocess hos en arbetsgivare
– Nästan hälften av Sveriges jobbsökare är mobila i sitt jobbsökande

10 saker du inte visste om svenska jobbsökare och arbetsgivare
Märkt på:        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.