5 sätt att minska tid per rekrytering

 

Man brukar säga att tid är pengar och detta gäller även för rekrytering. I detta inlägg delar vi med oss av 5 smarta tips för att minska företagets tid per rekrytering och hur en kortare tid per rekrytering påverkar ert employer brand.

5 sätt att minska tid per rekrytering

Kandidatupplevelsen: Det första intrycket är avgörande
Den upplevelse kandidater får av er rekryteringsprocess påverkar kandidatens första intryck av er som företag och följaktligen hur de väljer att gå vidare med sin ansökan. Var därför säker på att kandidaten tidigt får en positiv upplevelse av ert employer brand, ert arbetsgivarvarumärke – detta arbete startar redan med designen av er karriärsida. Ge kandidaten en bra, positiv insyn i er företagskultur, berätta om framtida karriärmöjligheter och dela med er av de unika förmåner som anställda på just ert företag får ta del av.

Kommunikation: Gör kommunikationen med kandidater till en topprioritering
När kandidater skickar in en ansökan till er förväntar de sig en återkoppling – och de förväntar sig att få den snabbt. Moderna rekryteringsverktyg erbjuder smarta funktioner som hjälper er med att kommunicera med alla kandidater som söker jobb hos er. Med en modern rekryteringslösning kan ni både skicka automatiska svarsbrev som bekräftar mottagen ansökan, automatiska svarsbrev som håller kandidaten uppdaterad i varje steg av rekryteringsprocessen och även personliga e-postmeddelanden till utvalda kandidater.

Kandidatbank:  Hantera era framtida toppkandidater på ett och samma ställe
Vore det inte perfekt om ni hade enkel tillgång till toppkandidater redan innan en platsannons publiceras för att de ansökt till er tidigare? Genom att ge kandidater som är intresserade av ert företag möjligheten att registrera sig i ert eget Talent Network, er egen unika kandidatbank, kan ni hålla kontakten med framtida toppkandidater och söka fram dem i ert rekryteringsverktyg så snart det är dags att rekrytera. Bygg relationer med toppkandidater på samma sätt som ni skulle bygga relationer med företagets toppkunder och förkorta både er tid per rekrytering avsevärt samtidigt som ni bygger employer brand.

Internkommunikation: Snabbare internkommunikation = kortare tid per rekrytering
Involvera rekryteringsansvariga och rekryterande chefer i era HR beslut tidigare för att kunna ta snabbare och mer informerade beslut kring kandidater. Ett modernt rekryteringsverktyg underlättar internkommunikationen genom funktioner för att vidarebefordra lovande kandidatprofiler internt och funktioner för hantering av godkännandeprocessen från rekryterande chefer.

Rapportering: Analysera och optimera den egna rekryteringsprocessen
Vet ert företag hur ledtiderna ser ut i varje steg i rekryteringsprocessen för hela rekryteringsteamet eller för individuella rekryterare? Rapporteringsfunktionen i rekryteringsverktyget kan ofta hjälpa er att svara på detta. Med samma rapporteringsfunktion kan ni förhoppningsvis även kika närmare på hur länge det tar från att en rekrytering skickas till rekryterande chef eller relevant avdelning tills dess att rekryteringen är godkänd för publicering. Hur mycket tid tar förresten era telefonintervjuer och hur många dagar tar godkännandet av en slutkandidat? Genom att enklare kunna svara på dessa viktiga frågor kan rekryteringstiden optimeras, kandidater i process kan flyttas framåt snabbare och en tom stol i organisationen kan fyllas snabbare.

 

Du kanske även är intresserad av: 

10 tips för en bättre karriärsida
Förvandla potentiella kandidater till företagets största fans
HR-ordlistan: Internationella nyckeltal (Key Performance Indicators) för HR
GUIDE: Snart dags att välja rekryteringsverktyg?
Uppfyller rekryteringsprocessen kandidaternas förväntningar?

 

5 sätt att minska tid per rekrytering
Tagged on:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.