CareerBuilder firar 20 år i rekryteringsbranschen

1995-2015 och full fart framåt
Sedan 1995 har CareerBuilder hjälpt världens arbetsgivare att nå ut till kandidater och hjälpt kandidater att hitta sitt drömjobb. Under 20 år har vi varit med och format rekryteringsbranschen och utvecklat globala och lokala produkter och tjänster med ett enda syfte:  Att skapa en kraftfull mötesplats för arbetsgivare och kandidater.

CareerBuilder 20 år i rekryteringsbranschen

Det började med en platsannons
1995 publicerade vi vår första kunds första platsannons på CareerBuilder.com i USA. Det var en stor dag. Sedan dess har vi utökat produktportföljen med betydligt fler jobbsajter, både breda och nischade och hundratals produkter som alla har till syfte att lösa våra kunders olika behov. 2007 förvärvade CareerBuilder.com Jobbguiden och Jobbguiden.se, som nu heter CareerBuilder.se

– Det har hänt mycket sedan starten i Sverige för över 10 år sedan. När vi satte igång hade vi två produkter: Boken Jobbguiden och platsannonsering på jobbguiden.se. Nu är vi en del av ett globalt nätverk som våra svenska kunder får tillgång till, ett nätverk med en heltäckande produktportfölj och som har en enorm räckvidd och styrka när det gäller produktutveckling. Vi har nu dessutom tagit klivet till att bli en helhetsleverantör i rekryteringsprocessen för våra kunder. Jag ser verkligen fram emot att se vad de kommande 10 åren har att erbjuda, säger Anders Selvehed, VD på CareerBuilder i Norden och en av grundarna av Jobbguiden

Vi har utvecklat produkter för lokal, nischad och global platsannonsering, produkter för lokal och global sourcing av kandidater, produkter för employer branding genom grafisk marknadsföring, videofilmer och fysiska och virtuella mässor.

Vi har även utvecklat tekniska lösningar som gör det enklare för våra annonsörer att publicera miljontals lediga jobb i vårt nätverk och på tusentals andra kanaler samt lösningar som hjälper dem att följa upp på resultat och utvärdera sina rekryteringsinvesteringar.

Som om det inte var nog med det så har vi även utvecklat en rekryteringsplattform som hjälper företag att attrahera, hantera och engagera kandidater på ett smartare och mer kostnadseffektivt sätt, samtidigt som vi gör det betydligt enklare för världens kandidater att hitta och ansöka till sitt drömjobb.

Alltid ett finger på pulsen
Sedan starten 1995 har vi fokuserat på att leverera smarta, mätbara lösningar för kandidatattraktion och har, genom att alltid ha ett finger på pulsen i rekryteringsbranschen och genom att erbjuda de mest kostnadseffektiva och resultatfokuserade lösningarna på marknaden, utvecklats och växt både lokalt och globalt i både högkonjunktur och finanskris.

– CareerBuilder har gjort en helt fantastisk resa under våra två decennier i branschen där vi gått ifrån att vara en utmanare i både USA och Sverige till att vara marknadsledande med både kandidater och kunder som återkommer till oss år efter år. Vårt stora fokus på teknik och innovation kombinerat med en kultur som genomsyras av viljan att vara bäst gör att vi hela tiden hittar nya vägar för kandidater att hitta sitt nästa jobb och för företag att exponera sina karriärmöjligheter, säger Johan Hasslert, Marknadschef på CareerBuilder i Norden

Vår resa på 3 minuter:

Några viktiga milstolpar i vår historia:

1995: CareerBuilder.com grundas i Chicago, USA

2004: Föregångaren till CareerBuilder.se, Jobbguiden, grundas i Stockholm av tre entreprenörer som skriver och utvecklar jobbsökarboken Jobbguiden. Under det kommande året utvecklas även jobbsajten Jobbguiden.se.

2006: CareerBuilder.com blir USA:s mest välbesökta jobbsajt. CareerBuilder påbörjar sin globala expansion genom lansering av jobbsajter i Storbritannien, Kanada och Indien.

2007-2009:CareerBuilder fortsätter sin globala expansion genom att förvärva Jobbguiden.se (2007) i Sverige och gör ytterligare förvärv och lanseringar på flera marknader runt om i Europa och Asien.

2010: CareerBuilder.se anordnar Career Days, Nordens största karriärevent för yrkesverksamma akademiker, för första gången i Stockholm och Ericsson Globe Arena

2011: CareerBuilder fortsätter att introducera innovativa rekryteringslösningen Talent Network samt ytterligare ca 50 produkter inom kandidatattraktion och employer branding. CareerBuilder fortsätter även sin globala expansion i Europa och Asien.

2012-2013: CareerBuilder förvärvar Top Language Jobs, det största nätverket av jobbsajter specialiserat på språkkompetens i USA och Europa, samt Oil & Gas Job Search, världens ledande jobbsajt inom segmentet olja och gas. CareerBuilder förvärvar även EMSI, ett ledande big data-företag fokuserat på humankapital. CareerBuilder.se blir även Sverigest mest välbesökta jobbsajt och har bibehållt den placeringen fram till idag.

2014: CareerBuilder introducerar den globala HR SaaS-plattformen CareerBuilder1 som hjälper företag att attrahera, hantera och engagera kandidater smartare och mer kostnadseffektivt. I samband med etableringen av denna heltäckande rekryteringslösning förvärvar CareerBuilder Broadbean, världens ledande leverantör av automatisk annonsdistribution.

2015: CareerBuilder firar 20 år i rekryteringsbranschen!

CareerBuilder firar 20 år i rekryteringsbranschen
Tagged on:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.