Mobilt jobbsökande: Varför mobilanpassning är ett MÅSTE för er karriärsida

Det är ok att inte ha stenkoll på de senaste hår- och modetrenderna. När det gäller er karriärsida, då gäller det dock att hänga med i svängarna.

Det är idag allmänt känt att mobilt jobbsökande blir allt vanligare och jobbsökare väljer att både göra research om företag och ansöka till lediga jobb via sin mobiltelefon eller surfplatta när de är på språng. I och med detta föränderliga jobbsökarbeteende blir det allt viktigare att även inkludera mobila enheter i er övergripande rekryteringsstrategi.

Varför? Mer än hälften av dagens internettrafik kommer ifrån mobila enheter och den siffran kommer med största sannolikhet att fortsätta öka kommande år. Därför är det oerhört viktigt att hänga med och inte riskera att tappa kandidater på grund av att karriärsidan inte känns användarvänlig eller modern.

Det ökande mobila jobbsökandet gör att karriärsidor – som till exempel ert företags karriärsida – behöver optimeras för alla typer av plattformar. I våra undersökningar kring jobbsökarbeteenden på internet är det tydligt att majoriteten av jobbsökarna väljer att använda företagets egna karriärsida som sin primära källa för att göra research om företaget och vilka lediga jobb och karriärmöjligheter som erbjuds.

Därför är det viktigt att besökarna, oavsett vilken typ av enhet som används för att nå er karriärsida,  på ett enkelt och användarvänligt sätt kan hitta den information de söker och sedan ta action.

Mobilanpassning innebär att tekniken bakom karriärsidan känner av när besökaren använder en mobil enhet och anpassar innehållet och användargränssnittet därefter.

Varför är då en mobilanpassad karriärsida så oerhört viktig?

Kort och gott: För att säkerställa att era potentiella framtida medarbetare får ett så bra första intryck av ert företag och er karriärsida som möjligt samt att de sedan även kan ansöka till era lediga jobb via både laptop, mobiltelefon och surfplatta behövs en mobilanpassad karriärsida.

Nu när du vet varför en mobilanpassad karriärsida är så viktig är det dags att ta action!

Mobilt jobbsökande: Varför mobilanpassning är ett MÅSTE för er karriärsida
Tagged on:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.