Cirka en tredjedel ångrar sig efter att de bytt jobb, det framgår av en ny undersökning från CareerBuilder.se. Att arbetsbeskrivningen inte matchar de faktiska arbetsuppgifterna är den vanligaste orsaken till att en kandidat ångrar sig.

Totalt har 5 628 respondenter deltagit i undersökningen, som genomfördes av CareerBuilder.se. Undersökningen visar att 30,2% ångrar sig efter att de har bytt jobb. Den vanligaste orsaken är att arbetsbeskrivningen inte matchar de faktiska arbetsuppgifterna. Hela 56,3% uppger detta som den avgörande orsaken.

–  Det är skrämmande att så många ångrar sig efter att de har bytt jobb. Att arbetsbeskrivningen inte matchar de faktiska arbetsuppgifterna kan leda till mycket kostsamma rekryteringar för bolagen om kandidaterna väljer att sluta och processen måste börja om. Det är viktigt för bolaget och för den blivande anställda att de presenterade arbetsuppgifterna motsvarar de faktiska säger Johan Hasslert, marknadschef på Careerbuilder.se.

Läs hela nyheten här

Många jobbsökare ångrar sig efter att de bytt jobb
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.